Liikunnan haastekampanja 2022

Liikunnan haastekampanja 1.3. - 30.4.2022

Liikuntasuorituksiksi kelpaavat kaikki kuntoa kohottavat ja ylläpitävät liikuntamuodot: kävely ja sauvakävely, hiihto, pyöräily ja kuntopyöräily, potkukelkkailu, retkeily, luonnossa liikkuminen, uinti, allaskävely ja vesijuoksu, pelit, tanssit, kuntosali, tasapainoharjoittelu, ystävän ulkoiluttaminen jne.

Yhden suorituksen kesto on vähintään 30 minuuttia. Liikuntasuorituksia voi olla vain yksi päivässä.

Jäsenet osallistuvat kampanjaan ilmoittamalla liikuntasuorituksensa oman yhdistysten liikuntavastaavalle heti kampanjan päätyttyä. Liikuntasuoritukset voi kerätä erilliseen liikuntakorttiin, josta tulokset on helppo laskea ja ilmoittaa yhdistyksen liikuntavastaavalle kampanjan päätyttyä.

Yksittäiset jäsenet ilmoittavat suorituksensa oman yhdistyksen liikuntavastaavalle

Yhdistyksen liikuntavastaava ilmoittaa jäseniltä saamansa tiedot kootusti omalle piirilleen sen ilmoittamien ohjeiden mukaisesti. Yhdistykseltä annetuiksi tiedoiksi riittävät osallistujien ja suorituskertojen määrät (jäsenmäärää ei tarvitse ilmoittaa).

Piirit toimittavat omat koosteensa Marja Raitoharjulle 23.5 mennessä.

Kampanjan tulokset julkaistaan kesäkuun 2022 alkupuolella. Paras piiri ja yhdistys palkitaan EKL:n 60-vuotisjuhlien yhteydessä Joensuussa.

Poikkeuksellinen aika saattaa rajoittaa liikkumismahdollisuuksia. Liikuntapaikkojen ja kerhojen mahdollisesti ollessa tauolla kannattaa miettiä vaihtoehtoisia tapoja liikkumiselle. Puolen tunnin kävely pienemmällä porukalla tai pareittain oman kodin lähistöllä tuo piristystä päivään. Liukkaiden kelien aikaan erilaiset koti- ja etäjumppatuokiot voivat korvata kävelyretkiä. 

Liikuntakortti löytyy myös Eläkkeensaaja-lehdestä 1/2022.

Tulostettavat tiedostot

PDF-tiedostoLiikuntakortti-2022.indd.pdf (24 kB)
Liikuntakortti A4
PDF-tiedostoliikuntakortti-2xa5.pdf (29 kB)
Liikuntakortti 2 x A5